Kaj moram vedeti?

Kaj vse je dobro vedeti pred uporabo dnevnika?
  >  Kaj moram vedeti?

Za koliko stare otroke je primeren dnevnik?

Dnevnik Srečko je primeren za otroke med 6. in 11. letom starosti. S pomočjo staršev ga otrok lahko začne uporabljati tudi prej, odvisno od njegovih bralnih in pisnih sposobnosti.

Ali dnevnik izpolnjuje otrok sam ali s pomočjo staršev?

Za začetek je zaželeno, da otrok izpolnjuje dnevnik s pomočjo staršev, predvsem zaradi lažje razumljivosti in vzpodbujanja pisanja, četudi mu včasih ni do tega. Vzpostavi se rutina ter močnejša vez med otrokom in staršem, ki daje poudarek komunikaciji in ne pisanju v prvi vrsti. Kasneje otrok lahko piše tudi sam.

Ali je dnevnik vezan na datum?

Dnevnik Srečko ni vezan na datum, zato ga otrok lahko začne izpolnjevati kadar koli v letu.

Kdaj je najbolj primeren čas za pisanje dnevnika?

Otrok lahko dnevnik izpolnjuje kadar koli. Najbolj primeren čas je ob večerih, ko je na voljo več časa in otrok lahko povzame vse, kar se je dogajalo tisti dan.

Kje otrok izpolnjuje dnevnik?

Dnevnik Srečko je prijeten na otip, lahek in ravno prav velik, zato ga otrok lahko vzame s sabo kamor koli. Ni samo za domačo uporabo, lahko je otrokov sopotnik tudi, ko gre od doma ali na počitnice.

Koliko časa se izpolnjuje dnevnik?

Dnevnik Srečko se izpolnjuje 12 tednov. Najprej se otrok predstavi, nato je pred začetkom dnevnika nekaj strani na temo čustev, hvaležnosti, želja in usmerjanja k osebnostni rasti, ki jih otrok lahko izpolni postopoma in kadar koli. Sledi pisanje dnevnika.

Dnevnika ni treba izpolnjevati vsak dan, zato otrok ni obremenjen z mislijo, da je zamudil dan, ko ni pisal. Zaželeno je, da ga izpolnjuje čim bolj pogosto, ker bo tako vzpostavil rutino in nadaljeval s pisanjem tudi po končanih 12 tednih dnevnika.

Katero pisalo je najbolj primerno za pisanje dnevnika?

Zaradi visoke kvalitete papirja lahko otrok uporablja poljubno pisalo (svinčnik, kuli) in/ali barvice.

Ali lahko kupim dnevnik kot darilo?

Dnevnik Srečko je zaradi svoje edinstvenosti in osebnega posvetila, ki pride k dnevniku, odlična ideja za darilo.