Naša zgodba

Zgodba o tem, kako se je rodila ideja o Srečku.
  >  Naša zgodba

Moje ime je Katarina. Sem mamica dvema čudovitima otrokoma. 8-letni Maj in 3-letna Trina sta moja največja sreča. Sta tudi glavni razlog za rojstvo Srečka, sta njegova soustvarjalca, zato to ni moja, temveč NAŠA zgodba.

V času skokovitih sprememb in prenatrpanih urnikov ljudje velikokrat pozabimo nase. Zapostavljamo svoje želje, cilje in ta nori tempo preslikamo na svoje otroke, ne da bi se tega zavedali.

A nekega dne me je zadelo kot strela z jasnega! V iskanju sebe sem našla svoj ZAKAJ. Zakaj, ki mi daje navdih iz dneva v dan, ki me vsako jutro vrže iz postelje, ki na moj obraz vsakič znova prikliče nasmeh. Začela sem se zavedati sreče, ki me obdaja. Preprosto uživati v majhnih stvareh. Moja življenjska zgodba je začela dobivati smisel. Skozi pisanje lastnega dnevnika sem v lovljenju sreče, izpopolnjenosti in pravega ravnovesja ugotovila, da pomoč pri odkrivanju najvišjih vrednot potrebujeta tudi moja otroka. V tem razburkanem tempu prav vsak potrebuje prostor, kamor se lahko zateče, in svoje misli malce umiri.

Porodila se je misel o otroškem dnevniku. Pisanje je od nekdaj moja strast. Sprošča me, v meni vzbuja poseben, pozitiven občutek, moje misli pelje v pravo smer. Navsezadnje vzpodbuja moje možgane, da nenehno trenirajo in urijo mojo kreativnost.

Zakaj ne bi na zabaven in domiseln način spodbujala tudi otrokove sreče in njegovih pozitivnih navad? Če deluje pri meni, bo tudi pri otrocih!

In rodil se je Srečko. Dnevnik, ki pri otrocih vzbuja občutek edinstvenosti, je ustvarjen za vsakega otroka posebej. S svojo igrivostjo, unikatnimi ilustracijami in vajami otroke usmerja k osebnostni rasti in bolj izpopolnjenemu življenju.

Navdih za našo zgodbo o Srečku sta moja otroka. Z njuno pomočjo je nastal srčen izdelek, ki je naše življenje postavil na glavo. V dobrem smislu! Dnevni zapisi o zavedanju sreče in hvaležnosti, ki ju lahko najdemo že v čisto preprostih stvareh, so obrodili sadove. Naša zgodba, ki temelji izključno na osebni izkušnji, je dobila epilog, da nekaj vendarle delam prav. In na to sem resnično ponosna. Zgodba o Srečku je zato zgodba o sanjah. O upanju. O pogumu. O zaupanju vase. O prepričanju, da zmorem.

Želim si, da bi lepe zgodbe z otroki pisali tudi vi.

Ker verjamem, da ima vsak otrok pravico biti srečen! Dobrodošli v Srečkov svet!

Katarina,

mami Maja in Trine ter ustanoviteljica dnevnika Srečko.